De migratie zelf

Wat is de planning voor de migratie?

De migratie vindt plaats over een periode van iets minder dan 2 maanden. De volgende data zijn belangrijk:

 • 27 februari: initiële aankondiging met algemene informatie
 • 19 maart: we maken een account voor u bij Openprovider. Log gerust in om vast een beetje voeling met het platform te krijgen!
 • 26 maart: webinar waarin we alles uitleggen wat u wilt weten
 • 16-30 april: we migreren al uw domeinen, DNS-zones, forwarders en saldo naar uw nieuwe Openprovider-account. Vanaf nu logt u in op het Openprovider beheerpaneel in plaats van Inforbusiness.

 

Wanneer wordt mijn account gemigreerd?

De migratiedatum verschilt per klant. Op donderdag 9 april is een e-mail gestuurd met de datum waarop uw account over zal gaan. Heeft u deze e-mail niet ontvangen maar heeft u wel producten in Inforbusiness? Neem dan contact met ons op.

 

Is mijn wachtwoord behouden?

Nee, omwille van veiligheid kunnen wij uw wachtwoord niet uitlezen, en dus ook niet migreren. U kunt een nieuw wachtwoord opvragen voor uw account, zie hiervoor de volgende vraag “Hoe kan ik inloggen in Openprovider?”.

 

Hoe kan ik inloggen in Openprovider?

Op 16 maart is een account in Openprovider aangemaakt en vanaf dat moment kunt u inloggen op het Openprovider-platform. De eerste stap is dat u een wachtwoord aanmaakt; doe dat door op de “Wachtwoord vergeten“-pagina tweemaal uw e-mailadres in te vullen (het e-mailadres zoals dat bij Inforbusiness in gebruik was en waarop u onze e-mails heeft ontvangen).

 

Wat migreren jullie?

In de migratie zullen we al uw domeinen, DNS-zones, domeinforwarders en SSL-certificaten van Inforbusiness naar Openprovider overzetten. Ook zetten we uw resterende saldo over. Andere financiële data (facturen, betalingen en transacties) worden niet gemigreerd, net als de geschiedenis van uw domeinen en andere objecten.

 

Hoe wordt het saldo overgezet?

Het Inforbusiness-saldo wordt met een enkele transactie teruggebracht naar €0. Hierover ontvangt u geen factuur, dit is een stille transactie. In Openprovider wordt een creditfactuur aangemaakt voor hetzelfde bedrag. Het saldo is dan direct beschikbaar op uw account.

 

Wat gebeurt er met de prijzen?

Na de migratie is uw account ingesteld op het staffelsysteem van Openprovider. Openprovider heeft verschillende businessmodellen. Neem contact op met onze sales-afdeling als je vragen hebt over welk model het best bij u past.

 

Kan ik het Inforbusiness-systeem blijven gebruiken?

Tot het moment dat uw account gemigreerd wordt kunt u gebruik blijven maken van het Inforbusiness-platform voor uw registraties. Uiteraard kunt u ook uw domeinen en SSL-certificaten alvast in Openprovider bestellen! Vanaf het moment van migratie is het Inforbusiness-platform niet langer toegankelijk.

 

Ik heb al een Openprovider-account, wat kan ik doen?

Als u al een Openprovider-account heeft, stuur dan zowel uw Openprovider- als uw Inforbusiness-gebruikersnaam naar support@inforbusiness.com. Wij zorgen er dan voor dat we de domeinen en andere objecten naar dat account migreren.

Voordelen, nieuwe features en verschillen

Wat zijn de voordelen van Openprovider?

Met Openprovider krijgt u de beschikking over een veelvoud aan features die niet in het Inforbusiness-systeem beschikbaar waren, zoals bijvoorbeeld:

 • Veel meer domeinextensies: alle extensies wereldwijd
 • Volledig domeinbeheer, inclusief eenvoudige updates, overdrachten en heractivaties
 • Volledig aanbod SSL-certificaten
 • Volledig aanbod Plesk- en Virtuozzolicenties
 • SpamExperts Spamfilters om eenvoudig aan uw producten toe te voegen
 • Een complete en goed gedocumenteerde API
 • Een uitgebreide Knowledge Base
 • Maandelijkse updates over producten en diensten via de nieuwsbrief

 

Hoe is jullie supportteam?

Het voltallige supportteam van Openprovider is bereikbaar via telefoon, e-mail en chat. Onze klanten waarderen onze supportafdeling al jarenlang met een 9 of hoger.

 

Kan ik mijn andere domeinen ook naar Openprovider verhuizen?

Ja. Openprovider heeft over de jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van portfoliomigraties. Als u domeinen bij een andere registrar of direct bij de registry geregistreerd hebt, neem dan contact met ons op via support@openprovider.nl. Onze verhuisspecialisten vertellen u dan over alle mogelijkheden. In onze webinar (vanaf 25:10) hebben we hier ook kort aandacht aan besteed, dit is misschien een goede eerste introductie.

 

Wanneer krijg ik een factuur?

De facturatie van Openprovider verschilt van die van Inforbusiness. Waar Inforbusiness een factuur stuurde voor iedere storting, factureert Openprovider alleen de daadwerkelijk afgenomen producten en diensten. Dit gebeurt op de eerste van elke maand, over de mutaties van de maand ervoor. Van de storting ontvangt u uiteraard wel een bevestiging per e-mail, maar geen factuur.

Als u bijvoorbeeld een storting van €100 doet en elke maand voor €50 afneemt, ontvangt u géén factuur voor €100, maar in plaats daarvan twee facturen van €50.

 

Algemene vragen

Is de webinar van 26 maart terug te zien?

De webinar is beschikbaar op YouTube.

 

Waarom migreert Inforbusiness naar Openprovider?

Sinds Openprovider Inforbusiness heeft overgenomen in 2017, hebben wij twee domeinbeheerplatforms doorontwikkeld: het Inforbusiness-platform en het Openprovider-platform. Om de overhead te verminderen en u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden geloven wij dat deze migratie voordelen heeft voor zowel u als ons. Het Openprovider-platform is al 15 jaar in ontwikkeling, heeft stabiliteit, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid hoog in het vaandel staan en wordt gebruikt door een internationaal resellerkanaal.

 

Wie is Openprovider?

Openprovider, met het hoofdkantoor in Rotterdam en kantoren in Barcelona, Novosibirsk en Mumbai, heeft afgelopen jaar zijn 15e verjaardag gevierd en heeft meer dan 1,8 miljoen domeinen in beheer. Met meer dan 170 directe registry-accreditaties en directe contracten met de belangrijkste leveranciers van andere producten zoals SSL-certificaten zijn wij in staat u het beste en meest schaalbare platform te bieden en volledige controle over uw producten. Wilt u meer weten over de plannen van Openprovider in 2020? Bekijk dan de webinar!